Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’de Otizm Farkındalığını Artırmak İçin 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Gerçekleştirildi

KIRKLARELİ – Kırklareli, otizm konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Otizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen konferans, Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlendi.

Konferans, İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Mehmet Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Vali Uğur Turan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Turan, otizmli bireylerin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemine vurgu yaparak, otizm gibi kavramların doğru terminolojiyle kullanılması gerektiğini belirtti. Yanlış kullanılan kavramların insanları incitebileceğine dikkat çekti.

Konferansta, Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gençbay, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ve Kırklareli Otizm Derneği Başkanı Eylem Yolsal Murteza da konuşma yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN ÇANLI – Yerel

Related Posts

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var? Nedeni en yaygın hastalık olabilir

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.