Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

Evden Eve Nakliyat Sektöründe Baharın Etkisi

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle birlikte taşınma sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti.

Bağlar, özellikle İstanbul’da yoğun bir taşınma trafiği olduğunu vurgulayarak, “Son depremin ardından insanlar güvenli bölgelere taşınma taleplerinde artış yaşıyor” dedi.

Ege ve İç Anadolu bölgelerine İstanbul’dan göçler olduğunu belirten Bağlar, “Bağcılar, Zeytinburnu gibi bölgelerde yoğun taşınma faaliyetleri var. İnsanlar sağlam ve yeni binalara taşınmaya özen gösteriyorlar. Derneğimize de bu konuda yoğun talepler geliyor ve biz de web sitemizden üyelerimizi yönlendiriyoruz” diye konuştu.

“Depolama İlgi Odağı Haline Geldi”

Bağlar, İstanbul içinde 2+1 ev taşınma maliyetinin 25 bin ile 35 bin lira arasında olduğunu belirtirken, 3+1 evlerin taşınma maliyetinin ise yaklaşık 35 bin ile 45 bin lira arasında değiştiğine işaret etti.

“Fiyatlar, şehir içi ve şehir dışı taşınmalara, kat durumlarına ve ek hizmetlere göre farklılık gösterebiliyor. Son zamanlarda depolamaya olan ilgi de arttı. Müşteriler eşyalarını odalara koydukları depoları tercih ediyorlar. Şu anda depolara olan talep oldukça yüksek. Büyük ev eşyalarına sahip olanlar küçük dairelere taşındıklarında geriye kalan eşyalarını depolarda tutuyorlar.”

Tüketicilere korsan firmalardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunan Bağlar, taşımacılık yapan firmaların mutlaka yetki belgesine sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Taşıma Sözleşmesi Önemli”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü ise yaz sezonu ve kentsel dönüşüm gibi etkenlerle ev taşınmalarında artış gözlendiğini söyledi.

Güllü, tüketicilerin en büyük şikayetlerinin eşyalara zarar verilmesi, kaybolması veya taşıma sırasında fiyatların yükseltilmesi olduğunu belirtti.

Tüketicilerin mağdur olmamaları için taşıma sözleşmesine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Güllü, “Taşıma sözleşmesiyle tarafların hak ve yükümlülükleri belirlenir. Bu sayede taşıma ücreti, taşınma zamanı, eşyalardaki hasarlar gibi konular netleşir ve mağduriyetler önlenmiş olur” dedi.

“Taşıma Sigortası Yaptırılmalı”

Güllü, taşınma sırasında eşyalara gelebilecek zararlar için taşıma sigortasının yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Taşıma sigortasının yapıldığından emin olunmalıdır. Eğer nakliye şirketi sigorta yapmıyorsa tüketici kendi sigortasını yaptırmalıdır. Taşıma poliçesi incelenmeli ve kapsamı kontrol edilmelidir. Taşınacak kıymetli eşyaların listesi çıkarılmalı ve taşıyıcıya imzalatılmalıdır. Ayrıca taşıma işlemi için mutlaka yetkili firmalar tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.

Taşınma işlemi sırasında yaşanan mağduriyetlerde, tüketicilerin uyuşmazlıklarını belgeleyerek 149 bin liraya kadar olan durumlarda tüketici hakem heyetlerine başvurabileceğini belirten Güllü, 149 bin lira üzeri zararlarda ise arabulucuya başvurulabileceğini ve uzlaşma sağlanamadığı takdirde mahkemeye gidilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Meriç Sulaması Projesi’yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

Edirne’de, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Edirne Meriç Sulaması Projesi” ile Meriç Ovası’ndaki 78 bin dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuştu.

Kakao krizi derinleşiyor: Bazı çikolata ürünlerine zam yapılacak

Kakao maliyetlerindeki keskin artış, Nestle’yi ABD’de bazı çikolata ürünlerinin fiyatlarını yükseltmeye zorluyor. Şirket, maliyet baskılarına karşı tüketici fiyatlarında düzenlemeye gideceğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla’daki Akköprü Hidroelektrik Santrali (HES) ile santral tarafından kullanılan taşınmazları bir bütün halinde “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirecek.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir